Bekendmaking peilbesluit Polder Oudendijk te Kaag en Braassem

De verenigde vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 29 september 2021 het peilbesluit voor de Polder Oudendijk vastgesteld. De vastgestelde peilen moeten zoveel mogelijk worden gehandhaafd, tijdens de daarbij aangegeven perioden.

Polder Oudendijk ligt in de gemeente Kaag en Braassem. Het peilvoorstel faciliteert de functies agrarisch grasland, natuur, (glas)tuinbouw en stedelijk gebied zo goed mogelijk. Alle peilen blijven gelijk. De drie nieuwe peilvakken (voormalige hoogwatervoorzieningen) krijgen vaste peilen, gelijk aan de huidige praktijkpeilen. De overige peilvakken houden ook dezelfde peilen. Peilverhoging is niet gewenst omdat dit de kans op wateroverlast vergroot. Peilverlaging is niet aan de orde, omdat er in de polder een groot opbarstrisico is.

Het peilbesluit kan worden ingezien van 26 oktober 2021 tot en met 7 december 2021:

1. tijdens kantooruren bij de receptie van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. Voor inzage van de stukken moet u een afspraak maken: 071 – 306 30 63.

2. online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina. 

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode beroep instellen tegen het peilbesluit. Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank 's-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag.

Door het instellen van beroep wordt de werking van het peilbesluit niet geschorst.

Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het peilbesluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen of een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

 

Leiden, 25 oktober 2021

Naar boven