Bekendmaking Projectplan Leeuwarden Oost, Deelgebied B Badweg te Dokkum

Het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân heeft besloten vast te stellen het

 

Projectplan Leeuwarden-Oost , Projectplan Deelgebied B Badweg te Dokkum (KR056-98) 

 

Dit Projectplan betreft de verbetering van de regionale waterkering bij het Pelmeulenpadsje en Badweg nr. 6 en 6A te Dokkum. De verbetering vindt plaats door een combinatie van de volgende maatregelen:

 

  • -

    Het verhogen van het fietspad met voetpad ter plaatse van het Pelmeulenpadsje over

    een lengte van ca. 35 meter

  • -

    Het lokaal ophogen van het maaiveld over een lengte van ca.75 meter tot hoge grond op het

    erf van de Badweg nr. 6 en 6A als te maken aansluiting naar de hoge grond.

     

De maatregelen vinden plaats, omdat de waterkering nu niet voldoet aan de door de provincie vastgestelde hoogte- en stabiliteitsnorm (veiligheidsnorm). Door de verbetering van de waterkering blijft de bescherming van het achterland tegen overstromingsgevaar -wat uiteindelijk het doel is- gewaarborgd.

 

Ter inzagelegging

Het projectplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 25 oktober t/m 3 november 2021 ter inzage. U kunt deze inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage(n) te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’. U kunt het projectplan en bijlagen ook analoog inzien op het kantoor van Wetterskip Fryslân in Leeuwarden. U kunt hiervoor een afspraak maken met onderstaande contactpersoon.

 

Bezwaarschrift 

Tijdens de periode van de ter inzagelegging kunt u, met toepassing van afdeling 6.2 van de Algemene wet bestuursrecht, tegen dit besluit bezwaar maken. Ingevolge artikel 6:5 lid 1 Awb dient het bezwaarschrift te worden ondertekend en tenminste te bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden. Ook als u bezwaar heeft ingediend, mag het besluit worden uitgevoerd.

 

Voorlopige voorziening 

Een ingediend bezwaar schort de uitvoering van het werk niet op. Wilt u voorkomen dat onomkeerbare handelingen worden verricht dan dient u met toepassing van artikel 8:81 Awb, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Informatie 

Voor nadere informatie kunt u bellen met Dhr. L. Zijlstra en voor vragen over het indienen van een bezwaarschrift of het vragen van een voorlopige voorziening met het vakgroep Juridische Zaken van Wetterskip Fryslân, via telefoonnummer: 058 - 292 2222.

 

Naar boven