Bekendmaking vastgesteld Projectplan Natuurvriendelijke Oevers Noord-Willemskanaal

Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft in de vergadering van 6 oktober 2021 het - Projectplan Natuurvriendelijke Oevers Noord-Willemskanaal - vastgesteld. Op de dag na de bekendmaking op 25 oktober 2021 wordt dit besluit van kracht en treedt het projectplan in werking.

Het projectplan beschrijft de aanpassingen die het waterschap Hunze en Aa’s gaat doen om op vier trajecten langs het Noord-Willemskanaal in totaal 1,2 km natuurvriendelijke oevers in te richten tussen de Sluis De Punt en de Sluisweg net ten zuiden van de Sluis Vries. Deze aanpassingen worden uitgevoerd ten behoeve van de verbetering van de ecologische kwaliteit van het kanaal.

De plannen zijn op zodanige wijze uitgewerkt dat hier geen nadeel van te verwachten is voor bestaande gebiedsfuncties of andere belangen. In het projectplan staan ook de onderbouwingen en afwegingen die hiertoe zijn gemaakt.

Terinzagelegging

Het vastgestelde projectplan ligt met ingang van maandag 25 oktober 2021 met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage.

Naast deze digitale ter inzage kunt u het vastgestelde projectplan en bijbehorende stukken inzien in het waterschapshuis, Aquapark 5 in Veendam op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. U dient hiervoor een afspraak maken via (0598) 69 38 00.

Mogelijkheden voor beroep

Belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp projectplan kunnen gedurende de periode van terinzagelegging beroep aantekenen tegen de vaststelling van het projectplan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de rechtbank Noord-Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Er zijn echter geen zienswijzen ingediend en het projectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Op de vaststelling van een projectplan is afdeling 2, artikel 1.6a van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat de belanghebbenden reeds in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Beroep schort de inwerkingtreding van het projectplan niet op. Vooruitlopend op de uitspraak op het beroep kan de belanghebbende wel een verzoek indienen bij de rechtbank tot (gedeeltelijke) opschorting van het plan.

Inlichtingen

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze bekendmaking, kunt u contact opnemen met het waterschap (tel: 0598-693800; e-mail: waterschap@hunzeenaas.nl).

 

Naar boven