Kennisgeving besluit vergunning DSO - Besluit activiteiten leefomgeving RWS-2024/16624

Logo Rijkswaterstaat

 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, ter voldoening aan artikel 10.20 lid 2 het Omgevingsbesluit, het volgende bekend.

Op 14 februari 2024 is door Rijkswaterstaat Zee en Delta een melding ingevolge paragraaf 6.2.7.5 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) ontvangen van Dow Benelux B.V. te Hoek. De melding heeft betrekking op het lozen op de Westerschelde van afvalwater afkomstig van het graven in de bodem.

Naar aanleiding van de melding zijn bij besluit van 18 april 2024 als aanvulling van de zorgplicht op grond van artikel 6.7, eerste lid, van het Bal maatwerkvoorschriften gesteld. De maatwerkvoorschriften houden in dat het bronneringswater afkomstig van het graven in de bodem alleen mag worden geloosd via zuiveringstechnische voorzieningen (3 actief koolfilters en de biologische zuiveringsinstallatie (Biox)) zodat de PFAS in het bronneringswater zo veel als mogelijk worden verwijderd.

Terinzagelegging

De melding, het besluit, alsmede andere van belang zijnde stukken zijn van 19 april 2024 tot en met 31 mei 2024 in te zien via het Rijkswaterstaat Publicatie Platform: https://open.rws.nl/ter-inzage/.

De stukken worden u op verzoek digitaal of per post toegezonden via e-mail: ZD-vergunningen@rws.nl.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Rijkswaterstaat Zee en Delta, ter attentie van afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit bezwaar wordt aangetekend, gedurende de bezwaartermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft of gevestigd is.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via de telefoon: 088-7974600.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze,

Afdelingshoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta

de heer E. Erdtsieck BBA

 

Naar boven