Kennisgeving besluit instemming verwijderingsplan gastransportleiding locatie Uiterburen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Dat op 10 juli 2023 door de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. ingevolge artikel 45 van de Mijnbouwwet een verwijderingsplan is ingediend. Het plan betreft de verwijdering van de wateraardgastransportleiding met nummer 500751 van locatie Uiterburen naar Uiterburen-Scraper.

De leidingen worden voor zover als redelijkerwijs en technisch mogelijk verwijderd. In de gevallen dat met de grondeigenaar is afgesproken dat de leidingen achtergelaten kunnen worden zal dit schoon en veilig gebeuren.

De mijnbouwleidingen moeten verwijderd worden vóór 1 januari 2027 waarna aan de staatssecretaris een rapport over de verwijdering overhandigd moet worden.

Het besluit is ter inzage op de website: www.mijnbouwvergunningen.nl/buitenwerkingstelling. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt een e-mail sturen naar mijnbouwvergunningen@minezk.nl onder vermelding van het nummer V-49203.

Naar boven