Beleidsregel van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 15 oktober 2021, 2021-0000149740, tot wijziging van de Beleidsregel vaststelling NOW-subsidie in verband met de toepassing van die beleidsregel op de vaststelling van subsidies op grond van de Derde en Vierde noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Beleidsregel vaststelling NOW-subsidie wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘Eerste en Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ vervangen door ‘Eerste, Tweede, Derde en Vierde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’.

B

In artikel 2 wordt ‘en artikel 18, eerste lid, van de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ vervangen door ‘, artikel 18, eerste lid, van de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid, artikel 24, eerste lid, van de Derde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid en artikel 17, eerste lid, van de Vierde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’.

C

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘en de artikelen 15, eerste lid, onderdeel g, en 18, tweede lid, onderdeel c, van de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ vervangen door ‘, de artikelen 15, eerste lid, onderdeel g, en 18, tweede lid, onderdeel c, van de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid, de artikelen 12, onderdeel f, en 24, tweede lid, onderdeel c, van de Derde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid en de artikelen 14, onderdeel f, en 17, tweede lid, onderdeel c, van de Vierde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’.

2. In het derde lid wordt ‘de Eerste en Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ vervangen door ‘de Eerste, Tweede, Derde en Vierde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’.

ARTIKEL II

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin hij wordt geplaatst.

Deze beleidsregel zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 15 oktober 2021

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, A.D. Wiersma

TOELICHTING

Deze Beleidsregel strekt tot wijziging van de Beleidsregel vaststelling NOW-subsidie. De Beleidsregel vaststelling NOW-subsidie gaf voorheen aan hoe in de Eerste en Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid bij het vaststellen van de subsidie op grond van die noodmaatregel wordt gehandeld wanneer bij de aanvraag tot vaststelling van de subsidie de accountant geen goedkeurende verklaring kan afgeven, maar hij in plaats daarvan een verklaring met beperking(en) of een verklaring met oordeelsonthouding afgeeft. In dat geval wordt de subsidie 10% lager vastgesteld indien de accountant van oordeel is dat de oordeelsonthouding louter het gevolg is van inherente beperkingen van Standaard 3900N. Is de oordeelsonthouding niet louter het gevolg van die inherente beperkingen, dan wordt de subsidie 100% lager vastgesteld. Dit beleid wordt voortgezet bij het vaststellen van de subsidies op grond van de Derde en Vierde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid. Met deze wijziging is dat vastgelegd.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, A.D. Wiersma

Naar boven