Besluit van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 15 oktober 2021, 2021-0000162685, tot verlening van mandaat aan de Inspectie van het Onderwijs tot uitoefening van een bevoegdheid op grond van de wet- en regelgeving op het terrein van de Wet kinderopvang

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1

Aan de Inspecteur-generaal van het Onderwijs wordt mandaat verleend voor het vaststellen van het formulier, bedoeld in artikel 12, eerste lid, van de Regeling Wet kinderopvang.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2022.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit Inspectie van het Onderwijs Wet- en regelgeving Wet Kinderopvang.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 15 oktober 2021

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, A.D. Wiersma

TOELICHTING

Dit mandaatbesluit hangt samen met het per 1 januari 2022 gewijzigde artikel 12 van de Regeling Wet kinderopvang. Dat artikel voorziet in een verplichting voor het college van burgemeester en wethouders om jaarlijks voor 1 juli informatie te verstrekken over de uitvoering van een aantal taken op het terrein van toezicht en handhaving in de kinderopvang.

Artikel 12, tweede lid, van de Regeling Wet kinderopvang beschrijft over welke taken het college jaarlijks in ieder geval informatie moet verstrekken aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die gegevensverstrekking gebeurt met behulp van een daartoe door de minister vastgesteld formulier. Dit mandaatbesluit voorziet erin dat mandaat wordt verleend aan de Inspecteur-generaal van de Inspectie van het Onderwijs om dat formulier namens de minister vast te stellen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, A.D. Wiersma

Naar boven