Melding voorgenomen concentratie Emil Frey Nederland en Driessen Auto, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/21/167041

Op 4 oktober 2021 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Emil Frey Nederland N.V. wil via Nefkens B.V., Driessen Auto I B.V., Driessen Auto V B.V. en Driessen Auto VIII B.V. (hierna: Driessen Autogroep) overnemen.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Nefkens B.V. is een dochter van Emil Frey Motors B.V. via Nefkens Holding B.V., welke op haar beurt een dochter is van Emil Frey Nederland N.V. Emil Frey Nederland N.V. is een dealerholding die twaalf verschillende automerken vertegenwoordigt op 56 locaties in Nederland. Het gaat om de merken Peugeot, Honda, Renault, BMW, Hyundai, Mini, Dacia, Citroën, Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Emil Frey Nederland is in Nederland ook actief als groothandelaar van auto-accessoires en aanverwante diensten in het IAM kanaal, autoschadehersteller en op het gebied van de import en export van auto’s. Emil Frey Nederland heeft tevens een autoleasebedrijf.

  • Driessen Autogroep is een autodealer met dertien vestigingen in Eindhoven en Oirschot en verkoopt de merken Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Maserati en Mitsubishi. Daarnaast is Driessen Autogroep actief in schadeherstel, autoleasing en autoverhuur.

De transactie betreft alleen de relevante activa en passiva van de Citroën, DS en Opel dealer activiteiten van Driessen Autogroep in de vestigingen Eindhoven en Oirschot.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/21/167041 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze, B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven