Besluit Autoriteit Consument en Markt op melding voorgenomen concentratie Quva en Condoor

Zaaknummer: ACM/21/053556

In Staatscourant 40962 van 10 september 2021 staat de melding van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat: Quva S.a.r.l, middels ConDoor Invest B.V., ConDoor Holding B.V. wil overnemen.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Quva: Quva is een investeringsmaatschappij. Via haar dochterondernemingen heeft Quva activiteiten in onder andere de verkoop van reserveonderdelen en accessoires voor machines en industrieel materieel, de verhuur van hoogwerkers en heftrucks, de vervaardiging en verkoop van industriële componenten en de productie en verkoop van beschermde verpakkingen op basis van polyethyleen en bouwisolatiemateriaal. ConDoor Invest B.V. is een speciaal voor deze transactie opgerichte vennootschap, waarvan het volledige aandeelkapitaal momenteel gehouden wordt door Quva. Na voltooiing van de voorgenomen concentratie zullen de activiteiten van ConDoor Invest beperkt zijn tot het houden van aandelen in, en het uitoefenen van aandeelhoudersrechten over, ConDoor.

  • ConDoor: ConDoor produceert en verkoopt sectionaaldeuren (ook wel overheaddeuren genoemd) die zowel in commerciële als residentiële gebouwen worden gebruikt. Sectionaaldeuren zijn deuren die om een horizontale as draaien en bij het openen horizontaal worden ondersteund. Het deurblad is in verschillende horizontale secties opgedeeld en sluit van boven naar beneden. Bij sectionaaldeuren voor residentiële gebouwen gaat het bijna uitsluitend om garagedeuren. Daarnaast verkoopt ConDoor ook hardwaresets en onderdelen (bijv. motoren) die gebruikt kunnen worden voor sectionaaldeuren.

Op 23 september 2021 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten dat voor deze overname geen vergunning is vereist. Dit besluit 561893 heeft de ACM aan de meldende partijen op 23 september 2021 bekendgemaakt.

Als u rechtstreeks belanghebbende bent, kunt u beroep instellen tegen dit besluit. Stuur uw gemotiveerde beroepschrift naar de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Dit moet u doen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit aan de bij de concentratie betrokken ondernemingen. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.rechtspraak.nl.

Autoriteit Consument en Markt, voor deze, B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven