Bekendmaking vergunningen op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (Wbr) voor het plaatsen, behouden en onderhouden van energielaadpunten op de verzorgingsplaatsen ’t Anker, Meiberg, Hazeldonk-West, Hoezaar, Mastpolder en Venlose Heide, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vergunningen verleend aan Fastned B.V. te Amsterdam voor het wijzigen van de vigerende vergunningen voor het aanleggen, behouden en onderhouden van een oplaadstation voor elektrische motorvoertuigen op de verzorgingsplaatsen ’t Anker, Meiberg, Hazeldonk-West, Hoezaar, Mastpolder en Venlose Heide.

De wijzigingen betreffen onder andere het uitbreiden van het aantal opstelplaatsen en snellaadpunten, het realiseren van een wachtzone en een technische zone en het plaatsen van een totem en een andere overkapping.

Verzorgingsplaats ’t Anker is gelegen aan de rechterzijde van rijksweg 2 ter hoogte van km 230,500 in de gemeente Sittard-Geleen.

Verzorgingsplaats Meiberg is gelegen aan de linkerzijde van rijksweg 2 ter hoogte van km 203,100 in de gemeente Nederweert.

Verzorgingsplaats Hazeldonk-West is gelegen aan de rechterzijde van rijksweg 16 ter hoogte van km 70,700 in de gemeente Breda.

Verzorgingsplaats Hoezaar is gelegen aan de rechterzijde van rijksweg 58 ter hoogte van km 86,400 in de gemeente Rucphen.

Verzorgingsplaats Mastpolder is gelegen aan de linkerzijde van rijksweg 58 ter hoogte van km 86,400 in de gemeente Rucphen.

Verzorgingsplaats Venlose Heide is gelegen aan de linkerzijde van rijksweg 67 ter hoogte van km 74,800 in de gemeente Venlo.

De vergunningen voor de verzorgingsplaatsen Hazeldonk-West, Hoezaar en Mastpolder zijn verzonden op 17 september 2021.

De vergunningen voor de verzorgingsplaatsen ’t Anker, Meiberg en Venlose Heide zijn verzonden op 22 september 2021.

De Minister heeft de vergunningen afgegeven met voorschriften om het veilig en doelmatig gebruik van de waterstaatswerken te beschermen.

Inzien van stukken

U kunt de vergunningen en de daarbij behorende stukken inzien van 28 september 2021 tot en met 8 november 2021 bij het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Zuidwal 58 te ’s-Hertogenbosch (wegens het coronavirus alleen in te zien na telefonische afspraak 06 52 57 12 61).

Indien gewenst kunnen de vergunningen met bekendmaking ook naar u gemaild worden. In dat geval kunt u een e-mail sturen naar rosian.bakelaar@rws.nl. De vergunningen met bekendmaking zullen u dan via e-mail worden toegezonden.

Bezwaar maken?

Om bezwaar te maken dient u, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE te UTRECHT.

In het bezwaarschrift dient in ieder geval het volgende te staan:

  • uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u door de Voorzieningenrechter van de rechtbank in het gebied waar u woont te vragen een voorlopige voorziening te treffen. Indien u niet zelf, maar namens een bedrijf of organisatie een verzoekschrift indient dan kunt u het verzoekschrift sturen naar de rechtbank in het gebied waar het bedrijf of de organisatie is ingeschreven. De rechtbank zal een griffierecht in rekening brengen.

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Vragen

Voor meer informatie over de vergunningen kunt u contact opnemen met mevrouw R. Bakelaar (vergunningverlener) via telefoonnummer: 06 52 57 12 61.

Het nummers van de vergunningen zijn: RWS-2021/29172 (verzorgingsplaats ’t Anker), RWS-2021/29566 (verzorgingsplaats Meiberg), RWS-2021/32193 (verzorgingsplaats Hazeldonk-West), RWS-2021/32192 (verzorgingsplaats Hoezaar), RWS-2021/32194 (verzorgingsplaats Mastpolder), en RWS-2021/28897 (verzorgingsplaats Venlose Heide).

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, Afdelingshoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, P.A.M. Smeets

Naar boven