Ontwerp RES1.0 Cleantechregio

Logo Lochem

De ontwerp RES1.0 van de Cleantechregio – maart 2021

Contactpersoon gemeente Lochem afdeling Ruimte Zaaknummer 2021-198917

De ontwerp RES1.0 Cleantechregio ligt ter inzage.

Op 15 april 2021 heeft de Cleantech Regio de ontwerp RES 1.0 openbaar gemaakt. In de ontwerp RES 1.0 beschrijven de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen (die samenwerken in de Cleantech Regio), samen met de Provincie Gelderland en de waterschappen Rijn & IJssel en Vallei en Veluwe, hoe zij voor de periode tot 2030 verwachten duurzame energie op te wekken met wind en zon, en hoeveel.

Deze overheden vinden het belangrijk dat inwoners en maatschappelijke organisaties kunnen bijdragen aan de RES. Daarom ligt de ontwerp-RES 1.0 nu ter inzage en kan iedereen die dat wil een inspraakreactie indienen.

De inspraakreacties worden gebundeld en aangeboden aan de gemeenteraden, Provinciale Staten en de algemene besturen van de Waterschappen. Zij kunnen deze reacties meewegen in het besluitvormingsproces. De definitieve besluitvorming over de RES 1.0 vindt in december 2021 plaats.

Ter Inzage

De ontwerp RES 1.0 ligt met ingang van 19 april 2021 voor de duur van zes weken tot en met 30 mei 2021 ter inzage. De ontwerp RES 1.0 kan gedurende de hiervoor genoemde termijn worden ingezien op de website www.lochem.nl/windenzon . Op deze website vindt u de ontwerp RES 1.0 gedateerd maart 2021. U kunt tevens op afspraak bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem de ontwerp RES 1.0 inzien (digitaal of op verzoek op papier).

Inspraakreacties

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen ten aanzien van de ontwerp RES 1.0 schriftelijk reageren. Dit kan door een email te versturen naar het op de website genoemde emailadres. Uw inspraakreactie wordt dan verwerkt in de gemeente Lochem. U kunt ook een inspraakreactie richten aan de provincie Gelderland, aan een van de overige gemeenten, of de waterschappen Rijn & IJssel en Vallei en Veluwe. Het is niet nodig dat bij meer dan één instantie te doen. Alle inspraakreacties worden namelijk gebundeld en vervolgens meegenomen in de besluitvorming over de definitieve RES 1.0.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Ruimte van de gemeente Lochem, Hanzeweg 8 in Lochem, telefoon (0573) 289 222. Ook kunt u per email reageren dit kan via het

emailadres windenzon@lochem.nl .

 

Naar boven