Kennisgeving aanvullende ontheffing Wet natuurbescherming Hedwigepolder, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Van 13 augustus 2018 tot en met 23 september 2018 ligt het definitief besluit tot het verlenen van een aanvullende ontheffing op grond van artikel 3.1 en 3.5 van de Wet natuurbescherming voor het project ‘inrichting Hertogin Hedwigepolder’ ter inzage. Belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend op de ontwerpbesluiten kunnen beroep instellen.

Waarom deze aanvullende ontheffing?

Het wijzigingsverzoek is ingediend door Waterwegen en Wegen NV (sinds 1 jan. 2018: De Vlaamse Waterweg NV), afdeling Zeeschelde, te Antwerpen. De Vlaamse overheid is conform het Verdrag tussen de Staat en Vlaanderen over de uitvoering van de Ontwikkelingsschets 2010 Schelde-estuarium verantwoordelijk voor de inrichting van de Hedwigepolder tot een gebied met nieuwe estuariene natuur.

Het wijzigingsverzoek is noodzakelijk, omdat gedurende veldonderzoeken in het kader van de monitoringsplicht in het gebied de huismus, steenuil, gewone grootoorvleermuis en rugstreeppad zijn aangetroffen. Daarnaast voorziet het wijzigingsverzoek in de sloop van de aanwezige gebouwen, die in de huidige ontheffing niet was voorzien.

Besluit

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaat akkoord met de monitoringsresultaten en het wijzigingsverzoek en verleent ontheffing op grond van artikel 3.1 en 3.5 van de Wet natuurbescherming. Het kenmerk van de nieuwe ontheffing is FF/75C/2013/0155A. De ontheffing met kenmerk FF/75C/2013/0155 blijft tevens van kracht.

Bekendmaking ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken hebben van 4 juli 2017 tot en met 15 augustus 2017 ter inzage gelegen. De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op het ontwerpbesluit geen zienswijzen ontvangen.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt van 13 augustus 2018 tot en met 23 september de aanvullende ontheffing inzien op de website: http://vergunningenbank.overheid.nl/wet-natuurbescherming

Daarnaast kunt de aanvullende ontheffing op papier inzien tijdens kantooruren bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, directie Natuur & Biodiversiteit, aan de Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag. Contactpersoon is dhr. M.Meijers.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en begint met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd. Dit betekent dat het indienen van een beroepschrift mogelijk is van 14 augustus 2018 tot en met 23 september 2018. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerpbesluit, kan ook beroep instellen.

Wat moet het beroepschrift vermelden?

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • De naam en het adres van de indiener;

  • De dagtekening;

  • Een omschrijving van het besluit;

  • De redenen waarom men het niet eens is met het besluit.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Over de hoogte daarvan, de manier waarop en binnen welke termijn u dit moet betalen, krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wij vragen u vriendelijk om, indien u beroep instelt, een kopie van uw beroepschrift in te zenden aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ter attentie van de directie Natuur & Biodiversiteit (C noord 4), Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Let op: het origineel van uw beroepschrift dient u te zenden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven