Bekendmaking voorgestelde wijzigingen voor de Omgevingsverordening Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 25 juni 2024 de voorgestelde wijzigingen van de Omgevingsverordening Gelderland vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. De wijzigingen kunnen van 23 augustus tot en met 3 oktober 2024 worden ingezien, samen met de bijbehorende stukken. Iedereen kan in deze periode reageren op deze wijzigingen in de vorm van een zienswijze.

Voorgestelde veranderingen

In de Omgevingsverordening staan regels over hoe we in Gelderland omgaan met onze fysieke leefomgeving. We voeren een aantal wijzigingen door op het gebied van energietransitie, erfgoed, gezonde en veilige leefomgeving, water en bodem, wegen en wonen. U kunt een zienswijze indienen op de voorgestelde wijzigingen.

Waar kunt u de voorgestelde wijzigingen vinden?

De digitale versie van de wijzigingen van de Omgevingsverordening Gelderland vindt u op:

Tijdens de inzageperiode kunt u de stukken ook inzien in het provinciehuis, Markt 11, 6811 CG Arnhem. U kunt hiervoor een afspraak maken via het Provincieloket telefoonnummer 026 359 99 99.

Hoe kunt u reageren?

Van 23 augustus tot en met 3 oktober 2024 kunt u met een zienswijze reageren op de voorgestelde wijzigingen van de Omgevingsverordening Gelderland. Dat kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Digitaal via de website heeft de voorkeur. Uw zienswijze staat dan meteen goed in het systeem en u ontvangt direct een ontvangstbevestiging.

  • Digitaal: dien uw reactie in via de website. Een link naar deze website vindt u vanaf 23 augustus op www.gelderland.nl/omgevingsverordening.

  • Schriftelijk: stuur uw reactie aan het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Graag onder vermelding van wijzigingen Omgevingsverordening Gelderland, zaaknummer 2024-007951.

  • Mondeling: neem op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur contact op met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99.

Informatiebijeenkomsten

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de wijzigingen. Daarom organiseren we 2 digitale informatiebijeenkomsten via MS Teams:

Na aanmelding ontvang u een ontvangstbevestiging met daarin een link naar de bijeenkomst.

Hoe gaat het verder?

De binnengekomen reacties worden verwerkt in een reactienota. Alle indieners ontvangen deze nota. Hierin kunt u lezen of uw reactie heeft geleid tot een aanpassing van de wijzigingen. Gedeputeerde Staten leggen de wijzigingen voor goedkeuring voor aan Provinciale Staten in het eerste kwartaal van 2025.

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven