NOSP - Omschoorweg 14-18, Raamsdonksveer, gemeente Geertruidenberg

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

vaststellen van ernst en spoed van de bodemverontreiniging EN het instemmen met het deelsaneringsplan op de locatie Omschoorweg 14-18, Raamsdonksveer, Gemeente Geertruidenberg, NB077900059.

17 april 2024, Tilburg.

Verhoeven Milieutechniek B.V. te Velddriel heeft op 21 december 2023 bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant een melding ingediend ingevolge van artikel 28, lid 1 Wbb, voor het vaststellen van ernst en spoed van de bodemverontreiniging en het instemmen met het deelsaneringsplan op de locatie Omschoorweg 14-18 te Raamsdonksveer, gemeente Geertruidenberg, NB077900059.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant gemandateerd voor het afhandelen van deze procedure.

In de beschikking besluit Gedeputeerde Staten:

  • Ter plaatse van het betrokken gedeelte is sprake van tweegevallen van ernstige bodemverontreiniging in grond engrondwater zoals bedoeld in artikel 29 Wetbodembescherming.

  • De sanering van de verontreinigingen ter plaatse van hetbetrokken gedeelte is niet spoedeisend zoals bedoeld in artikel37 Wet bodembescherming.

  • Met het deelsaneringsplan inclusief de aanvullende gegevenswordt, overeenkomstig artikel 40 Wet bodembescherming,ingestemd. Binnen vier jaar na inwerkingtreding van dezebeschikking moet met de deelsanering worden begonnen.

  • Gebruiksbeperkingen zijn op de locatie van toepassing.

  • Voorschriften zijn aan de deelsanering verbonden.

Het besluit wordt in deze beschikking verder gemotiveerd.

De beschikking en bijbehorende stukken liggen vanaf 19 april 2024 gedurende zes weken ter inzage bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en bij de gemeente Geertruidenberg.

Binnen zes weken na de dag waarop de beschikking bekend is gemaakt kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking een bezwaarschrift indienen bij: Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, het secretariaat van de hoor- en adviescommissie, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch.

Wij verzoeken u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord 'bezwaarschrift' te vermelden. Het secretariaat van de hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16 en e-mailadres bezwaar@brabant.nl.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Dit besluit treedt in werking ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde "voorlopige voorziening" te vragen. Deze kunt u richten aan:

Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende een bepaalde periode. Voorwaarde om een voorlopige voorziening aan te vragen is dat er sprake moet zijn van een spoedeisend belang.

Er zijn kosten verbonden aan het vragen van een voorlopige voorziening (griffierecht).

Aan deze procedure is het kenmerk Z2023- 00005581 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit kenmerk te vermelden in de onderwerpregel. Indien u gebruik maakt van e-mail, dan verzoeken we u het kenmerk in de onderwerpregel te plaatsen. De correspondentie middels e-mail dient u te richten aan info@omwb.nl.

Naar boven