Aanwijzing voorlopige gronden voorkeursrecht Ontwikkelzone Zijlweg-West

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem maakt bekend dat zij op 26 maart 2024 heeft besloten tot de voorlopige aanwijzing van gronden in de ontwikkelzone Zijlweg-West te Haarlem als gronden waarop een gemeentelijk voorkeusrecht is gevestigd als bedoeld in artikel 9.1 Omgevingswet. De gronden zijn gelegen in de ontwikkelzone Zijlweg-West in Haarlem. Het besluit treedt in werking door inschrijving ervan in de openbare registers.

Ter inzagelegging

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders ligt samen met bijhorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en lijst met daarop de kadastrale aanduiding van het in de aanwijzing opgenomen perceel, de grootte, evenals de namen van de eigenaren en beperkt gerechtigden, overige relevante gegevens, met ingang van 27 maart 2024 voor zes weken ter inzage in de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023.

Tevens kunt u kunt het besluit van burgemeester en wethouders en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar en andere rechthebbende op de aangewezen grond, wanneer deze die grond respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Haarlem te koop moet aanbieden. De eigenaar en rechthebbende op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot de voorlopige aanwijzing van gronden in de ontwikkelzone Zijlweg West te Haarlem als gronden waarop een gemeentelijk voorkeusrecht is gevestigd als bedoeld in artikel 9.1 Omgevingswet.

Gemotiveerde bezwaarschriften tegen bovengenoemd besluit kunnen gedurende 6 weken na de dag van verzending van het besluit worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, onder vermelding van “bezwaar” in de linkerbovenhoek. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

U kunt ook digitaal een bezwaarschrift indienen via de website van gemeente Haarlem (https://www.haarlem.nl/bezwaar-tegen-gemeentelijk-besluit). U hebt hiervoor een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem kan op verzoek een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het bezwaar schorst namelijk niet de werking van het besluit waartegen het is gericht.

Een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland locatie Haarlem, sector bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR in Haarlem.

Naar boven